Fikret DADAŞ

Fikret DADAŞ

Şark güneşi Erzurumspor!

26.09.2020 20:06:00

Erzurumspor Süper ligde 3. Maçını galibiyetle noktaladı . 3 lük serileri hepimiz istiyorduk ama, olmadı. Belki de lider olacaktık, kimbilir ? Böyle oynarsa takım bir de takviyeler gelirse, sakatlar iyileşirse ‘tavşan doğumu yaptırmaz taraftara...' 

Puan durumuna baktım da 3 te 3 yapsak süper ligde liderdik...

 

Hayırlısı olsun

 

Erzurumspor öncelikle Sıvassspor mağlubiyetinin üzüntüsü üzerinden atmış, çok iyi motive olmuş bir takım anlayışı ile her iki yarıda da çok iyi mücadele etti. Sadece golden sonra bir panik havası yaşanıyor ki, bunun da tedbirinin alınmasında yarar var.

 

İlginç kadere bakın ki, Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek daha önce Beşiktaş’ta kaptan iken takım arkadaşı Kayserispor Teknik Direktörü Bayram Bektaş ile oynamıştı. Geçtiğimiz haftada Rıza Çalımbay’ın takımı ile...

 

İlkyarı orta alanda geçti maç.. İki takımda fazla bir varlık gösteremedi. Erzurumspor deplasmanda olduğu için haliyle defansı sağlama alıp beklemeyi tercih etti. Kayserispor ise gücünden pek fazla bir şey kaybetmemesine rağmen, Erzurumspor karşısında bir iki futbolcusu dışında pek varlık gösteremedi . Kanatlardan atak organizasyonu yapamadı.

 

İlk yarının sonuna doğru maçın ilk golü Erzurumspor’dan geldi Dünya Kupasında Guti’nin attığı golün benzeri atıldı . 43.dakikada gelişen Erzurumspor atağında Novikovas defansta rakibini topla geçmeye çalışırken, kale önüne boş alana koşan Rashad Muhammed’i gördü muhteşem bir topuk pası ile topu Rashad Muhammed’e kazandırdı . Rashad kaleci ile karşı karşıya kaldı vurdu top kaleciden döndü. Topu takip ettiği için ikinci kez vurdu, top filelerle buluştu. Bu golde Novikovas’ın asistliği herkesi hayran bıraktı . Kayserispor: 0 – Erzurumspor:1

 

İlkyarı uzatmaları oynanırken Erzurumspor fırtınası yine esti 48. Uzatma dakikası oynanırken Emrah, sağ kanattan topla Kayserispor yarı alanını da geçti, nefis ortaladı, bu kez Novikovas topun gelişine top düşmeden nefis vurdu, topun fileleri havalandırdığını gördük.

Erzurumspor, deplasmanda 2-0 öne geçti. İlkyarı bu skorla kapandı

 

Maçın ikinci yarısında Emrah’ın sakatlanarak çıkması, Rashad’ın kaçırdığı gol sonrası yerini Ömer’e bırakması ardından son 20 dakikada Kayserispor etkili oldu.

 

Kayserispor 83.akikada ceza sahasına sol çaprazdan Henrique ile atak geliştirdi, Murat Uçar'ın müdahalesi sonucu Henrique yerde kaldı. Maçın hakemi penaltı kirecini gösterdi, atışı Henrique kullandı, topla kaleciyi ayrı köşelere gönderdi . Kayserispor : 1- Erzurumspor: 2

 

Novikovas’ın yerine oyuna giren Sissiko, Obertan’ın orta alandan gelen uzun topu yakalaması ve nefis ortası ile Erzurumspor’un üçüncü golünü attı. Maç saati 94.dakikayı gösteriyordu. Kayserispor: 1- Erzurumspor: 3

 

Erzurumspor’da geçtiğimiz haftaya oranla kanatlardan atak geliştirme, paslaşma, oyuna hakimiyet, mücadelecilik ve oyunu kazanma arzusu çok iyi idi. Zaten 90 dakika takımın tümünün koşması da beklenemez, futbolcularda parkur koşucusu değil. Önemli olan futbolcuların takım içinde doğru yerde, doğru taymingle oyun oynamaları, kollektif futbole katkı sağlamaları.

 

Eksiklerimiz de var. Galibiyet sonrası yenilen golün stresini Erzurumspor üzerinden geç atabiliyor. Hatta panikliyor. O paniğe çok iyi motivasyon gerekiyor, takım içinde ve kenar yönetimden. Takımın Kayserispor maçında genel durumu çok iyiydi . Futbolcuların hepsi üzerine düşen görevi yaptı, ekstra görev yapanlarda vardı.

 

Yönetime bir mesajım olacak Novikovas, Türkiye’de Erzurumspor’da yıldızlaşacak bir oyuncu. Bu futbolcuyu elde tutalım.. Erzurumspor için şu anda futbolü ile yarın da bulunmaz bir getirisi ile önemli bir oyuncu olacak . Abartmıyorum, insanlar Novikovas’ı görmek için bile maça gelebilir ! Bunu değerlendirelim.

 

Gelelim kazma-kürek ve hiltilerle kazdıkları kuyuya Erzurumspor’u atmaya çalışanlara... Yorumlarını okudukça ‘ne kadar cahil ‘ olduklarını görüyorum. Artık önemsenmemesi gerektiğini düşünüyorum.

 

Kişinin yüreğinde ‘memleket sevgisi' , ‘Erzurum sevgisi' kalmamış ise siz o kişileri doğruyola çekemezsiniz. Şehit kanları ile sulanmış bu şehrin evlatları olarak, bu takımın başarısı için her zaman dimdik ayakta duracağız. Gerçek Erzurumspor taraftarını, çakma gruplardan ayıracağız.. Sosyal medyada sayfaları da kontrol altına alarak bu kişilere gereken cevabı vermiş olacaksınız.

 

Erzurumspor’a, pazara kadar diyen ‘ pazarcılar ‘ değil, haftanın 7 gününü Erzurumspor sevdası ile yanıp tutuşan gerçek taraftarlar gerekli .. Gerçek taraftarın sayısı çok fazla, sesleri çıkmıyor ise efendiliklerinden. Erzurumspor’un gerçek taraftarı zaten Erzurumluluğun ne demek olduğunu, Dadaşlığın ne demek olduğunu, dedikodu ile bir yere varılamayacağını bilenlerden oluşuyor onlara şapka çıkartıyorum. Birlikte güçlüyüz….. Gerçek taraftarlara sesleniyorum takımını sahipsiz bırakma, daha iyi olacak bu takım takviyeleri de yaparlarsa Şark Güneşi Erzurumspor’u herkes izleyecek. Deplasman'dan 3-1 skor, önemsenmeli.

 

Not: Erzurumspor yazıma ‘ leyleğin ömrü laklakla geçer‘ diye yorum yapan arkadaş; biz leylek olalım, sen de kara karga olarak kalmaya devam et.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.