Orhan BOZKURT

Orhan BOZKURT

Korona sohbetleri ve Palandöken

15.05.2020 13:48:00

Bu Koronalı Ramazan günlerinde bizde sosyal mesafe kurallarına uygun olarak sosyal medya aracılığı ile bazı röportajlar gerçekleştiriyoruz. Bu satırların yazarı olarak kişisel sosyal medya hesaplarımdan yayınlanan bu canlı sohbetlere Milletvekilleri, Parti İl Başkanları ve Belediye Başkanlarımızı konuk oluyor, yaptıkları çalışmaları anlatıyorlar.

 

Yoğun ilgi gören bu sohbet tadındaki röportajlarımızın son konuğu Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar oldu. Başkan Sunar ile görev süresi içerisindeki çalışmalarını, hayata geçirdiği projelerini konuştuk.


O sohbetten arda kalan bir kaç konuyu siz değerli okuyucularımızla da paylaşmak istedim. Palandöken Belediyesi ihtiyaç sahibi ailelere destek olmaya Ramazan ayında da devam ediyormuş. İlçede belirlenen ailelere sıcak yemek ikramında bulunan belediye, gıda destek çalışmalarını da sürdürüyormuş.

 

Merkezi ve kırsal mahallelerde belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve sıcak yemek desteği hizmetini Ramazan ayında artırarak sürdüren Palandöken Belediyesi, bu hizmetleri şu ana kadar  2 bin 500 aileye ulaştırmış. 


Sıkıntılı bir süreçten geçtiklerine de vurgu yapan Başkan Sunar, Korona virüs illetiyle ciddi mücadele içerisinde olduklarını anlatıyor. Bir taraftan bu salgına karşı tedbirler noktasında belediye olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini ifade ederken, diğer taraftan ise ilçe sakinlerinin daha konforlu bir yaşam sürdürmeleri için yaz sezonunu en doğru biçimde değerlendirme. çabasında olduklarını aktarıyor. 

 

Buraya kadar aktardıklarım Palandöken Belediyesi'nin rutin çalışmaları ve sosyal belediyecilik hizmetleri. Palandöken Belediyesi'nın geleceğe yönelik projeleri de var. Örneğin İlçede ticari hayatı canlandıracak 1. ve 2. Marketler bu projelerden biri. Palandökenliyi Palandöken’de tutacak, Palandöken’de ticari hayata zenginlik katacak bir proje. TOKİ aracılığı ile yürütülen bu proje gerçekten ilçenin çehresini değiştirecek. 

 

Palandöken'de ayrıca her mahallenin potansiyeli hesaba katılarak yeni bir yol haritası ortaya çıkarılmış. Hangi mahallenin gerçek manada neye ihtiyacı varsa onlar tespit edilmiş. İlçede sosyal, kültürel ve eğitim yatırımlarının yanında mahallelerin iktisadi durumunu güçlendirecek bu projeler; Mandıra, Biyogaz Tesisi, Güneş Enerjisi gibi alanlarda planlanıyor. 


Palandöken Belediyesi önümüzdeki dönemde ilçede yaşayan gençlere yönelikte ciddi hazırlıklar içerisinde. Özellikle sportif anlamda kış sporlarının öne çıkarılması hedefleniyor. Bu nedenle de profesyonel liglerde mücadele eden ve belediyeye ciddi ekonomik yük getiren voleybol branşından çekilme kararı alınmış.  

 

Şimdi hedef, kentin öz çocuklarıyla ekstrem kış sporlarında olimpiyat şampiyonları çıkaracak bir altyapı ve eğitim oluşturmak. 


İlçedeki yaşam standardını çağdaş düzeye taşımayı hedefleyen Başkan Sunar ve ekibi ilçenin turizm potansiyelini, tarihi ve kültürel yapısını koruyarak gelişen, nitelikli nüfusuyla nüfuz sahibi bir ilçe hedefliyor.

Görev süresinin birinci yılını geride bırakan Başkan Muhammet Sunar, bu hedef doğrultusunda polemiklerden uzak işine odaklanmış bir başkan profili çiziyor.   


Sosyal medya üzerindeki bu canlı  sohbetlerde 30 yıllık bir gazeteci olarak şunu tespit ettim. Direk halkla etkileşim içerisinde oluyorsunuz. Yönetenler ile yönetilenler aracısız iletişim içerisinde bulunuyor. O nedenle de karşınızdaki yöneticinin,  yönetilenler üzerindeki olumlu ve olumsuz yönlerini, anında tespit edebiliyorsunuz.

 

Yukarıdaki anlattıklarımdan yola çıkarak şunu söylemeliyim ki; Başkan Sunar'ın bu yönetim anlayışı ve uygulamaları büyük çoğunlukla olumlu karşılanarak ilçe halkı tarafından da kabul görmüş. 

 

Erzurum Post olarak, bu tür sosyal medya sohbetlerimiz  devam edecek. O sohbetlerden arda kalanlarıda buradan sizlerle paylaşmayı sürdüreceğiz.

 

 

 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.