Fikret DADAŞ

Fikret DADAŞ

Hamleyi göreceksin!

20.09.2020 18:21:00

Erzurumspor, Sıvassspor maçı hafızalardan silinmeyecek bir maç oldu diyebilirim. Galibiyet golü dahil zevkle izlenen maçta, rakip Teknik Direktör Rıza Çalımbay’ın yaptığı 2 değişiklik sonrası golün gelmesi ile maçın kaderi değişti. Rashad Muhammed maçın sigortası idi, sigorta attı.! Mehmet Özdilek ne yaptı bu hamleye, Mücahit ve Ömer Şişmanoğlu ile karşılık verdi ! Ki neden sonra ilk onbirin değişmezleri Hamroun ile Sissokko’yu son 10 dakikada aldı ama, atı alan Üsküdar’ı geçmişti..

 

Maçın ilk yarısında iki takımda nefis bir orta saha mücadelesi verdiler. Hızlı ve zevkli bir oyun oldu, gol göremedik.

 

İlk yarı sağ kanattan gelen ortada Rasat arka direkte idi ..Ön direkte olsa o pozisyondan yararlanabilirdi

 

İbrahim’in biraz dikkatli ve biraz da etkili olması lazım.. Uzaktan vuruşları iyi idi ancak, etkili vurmak lazım. Ceza alanı dışından güçsüz bir şutu, kalecide kalır.. Ayrıca etkili paslara dikkat etmesinde yarar var. Hele kaptanlık pazubendini taşıyan bir futbolcu daha çok paylaşımcı olmalı.

 

Takımda bariz pas hataları var, bu hataların yapılacak çalışmalarla ortadan kalkabileceği düşüncesindeyim.

 

İkinci yarı daha iştahlı ve etkili Erzurumspor gördük, bunu attıkları gol ile de gösterdiler. 70 dakikada Emrah ortaladı Novikovas yükseldi kafayı vurdu top, kaleci nin bacaklarının arasından filelere gitti.. Muhteşem bir goldü Erzurumspor 1- Sıvasspor :0

 

Golden sonra Sıvassspor oyunda beraberliği yakalamak için hazırlık pasları ile gol ararken , Erzurumspor’da Rashad Muhammed’in oyundan alınması, değişikliklerde isabetsiz seçimler, Erzurumspor’u korkulu anlara sürükledi.

 

Sıvassspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay yaptığı hamlelerle oyunu leyhlerine çevirdi diyebilirim.

 

Süratli ve teknik ve etkili şutları olan Gradel’e verilen kelepçe Cenk Ahmet, yeterli olmadı Gradel’in bir şutu üst direkte patladığı anda ‘ sos verdik ‘.

 

76. dk Raşad çıktı , Ömer Şişmanoğlu oyuna girdi.. Rashad maçta ön alanda çok çalıştı, çabaladı, rakip takımdan sürekli adam eksiltmişti...

 

Dk 80. Kaan kanak sakatlandı , yerine Mücahit Albayrak oyuna girdi . Mücahit’in maça alınması ‘ 5-0 öndeyiz, oynasın ‘ anlayışı ile oldu sanki.

 

Sıvasspor sol kanadını Ziya ve Gradel ile etkili oldu, her atakları Erzurumspor kalesi önüne kadar rahatlıkla geliyordu. Erzurumspor’un 1-0 öne geçmesinden sonra Sıvassspor ciddi baskı kurmaya başladı.

 

82. dk korner kone kafayı vurdu top filelerle buluştu 1-1

 

Novikovas ın golden sonraki şutu az farkla auta çıktı..

 

86.dk da Gradel Erzurumspor defansını neredeyse tren yoluna çevirdi . Çalımla Cenk Ahmet’ i iki çalımla geçti, topu filelerle buluşturdu .. Sıvassspor’un galibiyet golünü attı. 5 dakikalık uzatmada da Maç Erzurumspor : 1 – Sıvasspor: 2 sonucu ile tamamlandı.

 

Yönetim de defansın kırılgan olduğunun farkında, defansın güçlendirilmesi lazım. Defansın güçsüzlüğü, takımın ahengini bozuyor. Acil sağbek ve forvet ihtiyacımız var. Ömer yetersiz. Erzurumspor transferlerin zamanında yapılamaması, tüm kadronun aynı anda hazırlık kampında olmaması ve hazırlık maçı yapamamanın verdiği eksiklikler ile oturmuş görüntüsü vermiyor. Ancak takım herşeye rağmen mücadele ediyor, güzel oynuyor, oyun kuruyor, atak geliştiriyor . Bunları da belirtmek gerekir. Bu maçın kaybedilmesinin ana nedeni etkili silahların kullanılmaması ve hatalı oyuncu değişiklikleri oldu. Mehmet Özdilek’in kafası biraz karışık gibi.. Sinirlenmeden, kızmadan yapıcı eleştirilerle şehrin takımına sahip çıkmalı.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.