Furkan NEHRİ

Furkan NEHRİ

Haddini bil MNG!

30.12.2018 19:22:00

Din ile para toplumların her zaman yönlendiricisi olmuştur.

Bazılarına kamçı bazılarına dizgin…

Her toplum ya dini değerleri için düzeni değişmiş yada ekonomik nedenler için..

Şimdi ikisi de bir araya gelmiş.

Artık paran kadar dinin, dinin kadar paran var.

Bu ikili denklemde genel bir itibar yargısından üzülerek bahsediyorum.

Neyse beni anlayan anladı…

Allah namazdan çıkıp elinde tespihiyle rızkını beklerken gelen müşteriye elinde ki malı nasıl yuttururum diye düşünen riyakarlardan korusun…

 

Gelelim MNG’de ki skandala ?

 

Bu utanmaz AVM ne suç işlemiş biliyor musunuz !

 

Ocak ayının ortalarında Erzurum’un yüzyıllardır süre gelen belki de en manalı en dualı en itikatlı en içten geleneği olan 1001 hatim geleneği ile ilgili bir program düzenlemek istemiş. Programda ülkenin tanınan ilahiyat profesörlerinden Nihat Hatipoğlu’nu davet etmiş. E haliyle bu davet sonrası işletme programın duyurusu için afişler hazırlatmış.

 

Aşırı derecede tanıtıma ihtiyacı olan(!) Yüzlerce AVM arasında kendini ispatlamak zorunda kalan bu AVM işlediği bu suçla bazı vatandaşlarımızın haklı eleştirilerine nail olmuş.

 

-Bu program istismardır

-AVM kendi reklamı ile 1001 hatim geleneğine gölge düşürmüştür.

-Hain AVM insanların dini duygularını istismar etmiştir…

 

Aynı duyarlı vatandaşlarımız tabi ki bu AVM’ye değil Aleyna Tilki programı yapan o eğlence düşkünlerine de hak ettikleri cevabı vermiş. (!)

 

Sayın AVM yöneticileri !

Biz eğlenmek istemiyoruz, hele geleneklerimizi afişlerinizde görmeyi hiç istemiyoruz. Biz üzerinde 1001 Hatim döneminde ihaleyle binlerce kuran satanları daha çok seviyoruz. Siz paranızı kazanın. Bizi aydınlatmak,eğlendirmek,etkinlik yapmak, şehre sosyal bir katkıda bulunmak sizin haddinize değil… (!)

 

Biliyoruz ki AVM bu reklamları yapmasa Cumartesi günleri binlerce insanı ağırlarken birden sinek avlayacak. Ve biliyoruz ki bu reklamlar olduğunda binlerce vatandaşımız ‘A ne güzel, MNG maneviyatımızı okşayan programlar yapıyor’ diyerek sizlere gereksiz sempati besleyecek.

 

Bu arada bölgeye kattığınız katma değerden dolayı, çalıştırdığınız binlerce gençten dolayı, ekonomik katma değerlerinizden dolayı, şehre getirttiğiniz onlarca dünya marksından dolayı da bizden teşekkür beklemeyin.


 

Hepsi bir tarafa da;

 

Kapitalist dünyanın aşırı derecede normalleşen bir düzeni haline gelen AVM’lerin varlığında bir suç yok da, oranın yöneticileri şehir için böyle bir program yapmasında mı suç var?

 

Ne yapılsa yaranılır?

Sadece merakımdan soruyorum…

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.