Fikret DADAŞ

Fikret DADAŞ

Futbolcular oynasın, futbolcularla oynamayın!

01.03.2020 20:56:00

Erzurumspor, geçtiğimiz maçta bir Ege takımı Altınordu'ya karşı galip iken 2-1 mağlup oldu ancak kaçan 3 puanı yine bir Ege takımı olan Menemenspor’u mağlup ederek kazandı .

 

Seyirci ve saha avantajını çok iyi kullanan Erzurumspor, 43.dakikada Hamroun ve 90+2 de Obertan’ın golleriyle fikstürde zirve yarışını bırakmadı.

 

Oyunun genelinde Erzurumspor gücü yettiğince iyi oynadı, her iki kanattan gelen topları kontrol etti, rakibe bir iki pozisyon verse de kaçan goller de az değildi ..

 

Erzurumspor bu maçta iyi idi. Goller sıradan değil, teknik dokunuşlar açıkça görülüyordu. Yönetim birilerinin kulağını çekmiş, para bekleyen futbolculara da ödeme yapmış gibiydi..

 

Bir süredir bazı seyircilerin (taraftar demiyorum) hedefe koyduğu Erkan Sözeri bu maçta iyiydi. Hoca elinden geleni yaptı. Futbolcular ise tüm performanslarını sergilediler. Şampiyonluğa oynayan bir takımda futbolcuları “kişi “ olarak değerlendirmek yanlış olur diye düşünüyorum. Ancak bir gerçek var ki takım iyi.. Rakibi kim olursa olsun istediği zaman mağlup edecek güçte.

 

Kanatlardan ataklar, tek paslar, hücuma geçmeler, kaleye şut çekmeler, hepsi güzeldi .. “Kaleciye geri pas ise, yine yürek hoplatıyor..! “

 

Kanatlarda etkiliyiz. Gol de rakip ceza sahasına yakın yerde taç atışı ile start aldı. 43. Dakikada Murat Uçar’ın sağ kanattan ortasına Pote ile Hamroun yükseldi, Pote’nin yükselip kafa vuramadığı topu, aynı anda yükselen arkasındaki Hamroun kafa ile kaleye gönderdi. 1-0

 

Maçın uzatma dakikaları oynanırken 92.dakikada Erzurumspor orta sahasında kaptırılan topu Erzurumspor yarı alanında Jusmin Suck sağ kanatta Sissikko 'ya gönderdi. Sissokko, sağ kanatta topla ilerleyip, Obertan ile ver-kaç’a girdi, topu Menemen ceza alanı içine giren Obertan’a koridordan pasladı. Topla buluşan Obertan, kale çizgisi çarprazında iki futbolcu arasından yerden sert vurdu , top filelerle buluştu 2-0 .. Organize bir gol idi ..

 

Futbolculara isim vererek bağırmak, onları sahanın içinde rencide etmek hiç kimseye yarar sağlamaz! Aksine 9 maçı kalan bu takıma büyük kötülükler ediliyor .. İbrahim’e bağıranlar her halde bundan sonraki 9 maçı da düşünüyorlardır... Umarım! Futbolcu 90 dakika koşamaz arkadaşlar! Futbolcu yarış atı değil. Hele hele takımızda Dünyanın ünlü futbolcularından Van Basten, Ronaldinho, Beckenbaurer, Cruyff, Zidane beklentisine girmeyelim.!

 

10 maç sabretmek gerekli. Maçı izlemeye gelin , takımı destekleyin ama kendi futbolcusuna  ıslık çalmak ya da yuhalamak ta nedir? Bunu yapanlar neyin kafasını yaşıyorlar?

 

Futbolcuyu yuhalamak Erzurumspor taraftarına yakışmaz.. !

 

Takıma kötülük ediyorsunuz. Belki kendi kendinizi bu tür bağırtılarla “tatmin ediyor“ olabilirsiniz. Ancak bunu maçta yapmayın ve bırakın, bu futbolcular oyunlarını oynasınlar. Erzurumspor’un adını “kötü “ ye çıkarmayın. Futbolcular oynasın, futbolcularla oynamayın!

 

Erzurumspor’un birlik ve beraberlik zamanıdır, bu takımı ortada bırakamayız. Bırakmamalıyız. Söylenecek sözünüz olabilir, saygım var ama, bunun zamanı değil 9 maç sabredeceksiniz.

Takıma mobbing yapıyorsunuz..!

Bu kadar baskı yanlış.

 

Erzurumsporlu futbolcuları , Teknik ekibi ve Erzurumspor’un başarısı için sabırla takımı destekleyen taraftarları kutlarım. İdlib şehitlerimiz için Türk Bayraklarıyla süslenmiş Kazım Karabekir Stadyumu ise tarihe not düştü. Emeği geçenleri tebrik ederim.

 

Fotoğraf, bugün  stadyum al bayraklarla donatıldığı için 10 yıldan beridir profilimde kullandığım fotoğraf... Güne uyumlu olsun diye kullandım.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.