Fikret DADAŞ

Fikret DADAŞ

Fırtına sonrası 1 puan... İyi puan!

07.03.2020 22:32:00

Hatayspor-BB Erzurumspor maçında futbolcuların şahsi kritiklerini yapmayı düşünmüyorum. Beklentiler yüksek olabilir herkes tarafından ama, sonuçta oynadığınız takımda lider ve ara transferde masraftan kaçınmamış.. Mehmet Altıparmak şampiyon yaptığı takıma Gökdeniz Karadeniz de şampiyonluk kupası kaldırdığı takıma karşı oynadı bu maçta.

 

Erzurumspor geçtiğimiz hafta çeşitli gerginliklerin yaşandığı bir fırtınadan çıkarak gemiyi yüzdürmeye çalıştı.. O gerginlikleri herkes biliyor bazı taraftarlar ve futbolcu arasında geçen ama yönetimin el koyması ile tatlıya bağlanan konu. Takımın da motivasyonunu bozmak istemediğimden yazmaya gerek görmüyorum. Pişmiş aşa neden su katalım ki?

 

Erzurumspor, Hatay’da ezilmedi , boynunu bükmedi kim ne desin o küçücük, yoğun rakip taraftar ve grup liderine karşı iyi oynadı ..Yiğidi öldür hakkını ver . “Takım oynamadı “ , “ aynı tas aynı hamam “ , Ali gitsin! Veli gitsin! gibi komik, şu an bulunan noktada konuşulmayacak mantık dışı kalibresi düşük yorumlara da katılmıyorum. Erzurumspor, Hatay’da oynadı.. Hatay’da pozisyonlar meydana getirdi. Erzurumspor etkili de oldu. Erzurumspor gol pozisyonları da buldu! Önce beceriksizlik sonrada şanssızlık ile oradan galip çıkamadık .

 

İlk yarıda maçın kontrolü Erzurumspor’da idi. Bu tür maçlarda öyle düşünmeden saldır saldır oynanmaz. İki takımda birbirini ölçtü biçti, hata yapmamak için iki takımda uğraş verdi. Her iki teknik direktörde çok temkinli idi. İlk yarı 0-0 berabere sona erdi .

 

İkinci yarıda baskılı, atak geliştiren rakibi sahasına gömen bir Erzurumspor parladı. Gol pozisyonlarına girdi, etkili ataklar geliştirdi gol yollarında çok etkili oldu; fakat golü bulamadı. Golü bulamayınca, mevcut net pozisyonlardan yararlanamayınca, moralman da gerilediler. Golü atamazsan psikolojik olarak bir adım geriye gitme, endişe etme gibi davranışları da gözlemliyorsunuz. Takım tümden etkileniyor. Futbolcular bu maçta hata yapmamak için çırpındılar ellerinden geldiğince. Kritik bir maç ve gol kaçıyor .. Bu basite indirgenecek bir psikolojik konu değil. Ki kaçan gollerden %100 net gollük pozisyonlar var. Olmadı / olamadı. Maç ta bitti futbolcuların elinden gelen çaba o. Bana göre futbolcular hepsi tek tek bu maç için alınlarından öpülmeli. Golü kaçıran futbolcumuz da. Erzurumspor ezilmedi ya, oynadı ya, futbolcular birlik beraberlik içinde sahada paslaştılar, yeri geldi kanatlardan rakip kale önüne gittiler. Ama olmadı, golü bulamadık. Sebebi de hepinizin bildiği gibi forvet eksikliği. Bu saatten sonra hiçbir şey yapamayacağımızı herkes biliyor. Hoca da takım içinde değişiklikler yaparak forvete katkı yapmayı, ya da Pote'yi  oynatmaya çalışıyor!

 

İkinci yarının sonlarına doğru Hatayspor da baskı kurdu .. Biri yan direğin dibinden dönen top olmak üzere kaçırdığı en az üç gol pozisyonu var. Hatayspor’da asistlerine , forvetlerine rağmen golü bulamadı.

 

Maç sanki tılsımlı olarak 0-0'a kilitlenmiş olarak tamamlandı.

 

Artık gruplarda lig bitene kadar futbolcuların ve takımın eleştirilmemesi yönünde bir karar alındı. Nedeni de bu saatten sonra hiç kimse bu takıma hiçbir şekilde katkı yapamayacağı için takımı ve hocayı kendi haline bırakalım. Arkadaşlar feveran ediyorlar, “onu da mı yazmayalım?” , “bunu da mı yazmayalım ?”,  “ şimdi yazmazsak ne zaman yazacağız? “ diye.. Haklı olabilirler fikirlerinde .. Ancak şimdiye kadar yazdınız da ne oldu? O nedenle olumsuz yorumlar yaparak artık takımın moralini bozmayalım..  Biz de 3 puan alınmasını isterdik, her Erzurumlu 3 puanı isterdi . İstemeyen yok ki!

 

Bu maçta ya yenilse idik; Lider ile aramızdaki çıta daha da açılacaktı. Bekleyin Kim bilir kendini şanslı hisseden ya da asılmayı kafaya koyan takımlar çıkacak kalan maçlar için!

 

Gün doğmadan neler doğar!

 

3 puanlı ligde her şey olabilir.. Kulaklarınızı tıkayın ve "sadece bizim için Erzurumspor var" deyin. Kardeş tavsiyem budur .

 

Geçen haftaki fırtınadan sonra liderden alınan 1 puan bence çok değerlidir. Ben bundan sonraki maçlarda Erzurumspor’un birlik-beraberlik ve uyum içinde zirveyi zorlayıp birkaç hafta ya da lider olacağına inanıyorum.

 

Futbolcuları teknik heyeti ve Hatay’a giden tüm taraftarlarımızı kutlarım. Erzurumspor'a sarılın ve bırakmayın... Bu takım iş yapacak ..

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.