Kadir SABUNCUOĞLU

Kadir SABUNCUOĞLU

Erzurumspor’a VAR engeli…

09.11.2018 14:31:00

Akhisarspor ile 3 Kasım 2018 günü deplasmanda oynadığımız ve 1-1 sonuçlanan maç ile ilgili tartışmalar bitmek bilmiyor.

 


         10 Kasım Cumartesi günü saat 13.30’da Göztepe’yi ağırlayacak olan Erzurumspor, Teknik Direktör Mehmet Özdilek yönetiminde her  maçta, takım halinde başarılı performans sergilemeye devam ediyor.

 


         Son Akhisar maçında bazı futbolcular yıldızlaştı, bazıları da VAR engeline takıldı.

 


         Örneğin Bosna- Hersekli Milli Kaleci İbrahim Sehic. Maçın başından sonuna kadar Akhisar ataklarına karşı kalesinde devleşti. İbrahim Sehic, Bosna- Hersek’in başkenti Saraybosna’nın kuzeydoğusunda olan Rogatice doğumlu. Rotice, 11 bin nüfuslu bir kasaba. Sehic, bu kasabada 2 Eylül 1988 günü dünyaya gelmiş. 30 yaşında, 1.90 metre boyundaki Sehic, 2011- 2016 yılları arasında Mersin İdmanyurdu’nunformasını giymiş. Galatasaray’ın ünlü kalecisi Uruguaylı Muslera’nın veliahdı olarak gösteriliyor. Ama Erzurumspor’la 31 Mayıs 2020 yılına kadar sözleşmesi var.

 


         Akhisar maçındaSehic, rakip takımın 4 net pozisyonuna şans tanımadı. Geçtiğimiz yıllarda kalecilerden yana yüzümüz gülmemişti. Geçen yıl kurtardığı penaltılarla bizi Süper Lige taşıyan Kaleci Hakan Canbazoğlu’dan kaleyi teslim alan İbrahim Sehic, tam dokuz maçtır başarı grafiğini hep yüksek tutuyor.

 


AUREMİ’NİN FÜZESİ JENERİKLİK

 


         Akhisar maçının 25’inci dakikasında çıkardığı müthiş bir füze ile takımı 1-0’a öne taşıyan AuremiEvangelistaDosSantos, attığı golle gönüllerde taht kurdu. Erzurumspor’un sekiz maçında forma şansı bulan   AuremiEvangelistaDosSantos’un mavi- beyazlı forma ile attığı ilk gol, haftanın en iyi golleri arasında gösterildi. Jeneriklik golün pasını Özer Hurmacı’dan alan Auremi, rakibin baskı yapmasına rağmen topu Munsy’e aktardı. Munsy ile girdiği verkaçta topla buluşan Auremi, kaleciyi 25 metreden avladı.

 


         Demir Grup Sivasspor’dan transfer edilen Brezilyalı yıldız, Kuzey Atlantik Okyanusu kıyısında, 1.5 milyon nüfusluRecife’de 10 Eylül 1991 günü doğmuş. Geçen sezon Sivas’ın tüm maçlarında forma giymiş olan 27 yaşındaki Auremi, Erzurumspor’la bir yıllık sözleşme imzalamış.



ŞANSIZLAR: MUNSY VE THY

 


         Gelelim mavi- beyazlı takımın en şanssız iki futbolcusuna. İlki Rıdge Mısıntere Munsy. Santrafor olarak dokuz maçta sahaya çıktı ama daha Süper Ligde ‘gol’ siftahı yok. Attığı tek gol var o da Ziraat Türkiye Kupasında. Munsy, Akhisar’da defansa yardın etmek isterken penaltıya sebep oldu. Mete Kalkavan önce pozisyona ‘devam’ dedi. Ardından VAR’dan gelen uyarı ile penaltı kararını verdi. Güray da atışı Suhıc’ın müdahalesine rağmen filelere gönderdi ve 1-1’lik beraberliği sağladı.

 


         Maç bu sonuçla bitecek sanılırken Munsy’in yerine oyuna giren Alman santraforLennart THY bu kez sahneye çıktı.Defansın belkemiği Lokman Gör’ünuzatma dakikasında adrese teslim gönderdiği toplardan biriyle THY buluştu. Akhisar defansına rağmen, topu yere indiren THY, kalecinin üzerinden aşırtma vuruşla ağları havalandırdı. Ancak hakem, yedi lig maçında mavi- beyaz forma giyen ama hiç gol atamayan THY’nin Akhisar kalesine gönderdiği son dakika golünü ofsayt gerekçesiyle iptal etti.

 


         Yayıncı kuruluşun, geneli gören tek kamerasından alınan görüntü, aslında yeterli değil. O görüntüye göre de pozisyonda ofsayt yok. Ama hakem aksine karar verdi. Erzurum’da oynanan Kasımpaşa maçında konuk takım lehine iki penaltı veren Arda Kardeşler’densonra Akhisar’da atılan golün de Kalkavan tarafından geçerli sayılmaması bardağı taşırdı.


        

‘VAR’ OLMASAYDI, FENERBAHÇE LİGİN DİBİNDEYDİ

 



         Futbolda VAR(Video Yardımcı Hakem) ile yaşamaya mecburuz. Eski hakemlerden Deniz Çoban,VAR ile ilgili bir araştırma yaptı ve çalışmasını sosyal medya hesabından paylaştı.

 


         “Süper Ligde bu sezon uygulamaya giren VARsistemi olmasaydı bugün lig nasıl olurdu?” diye paylaşılan Çoban’ın araştırmasına göre, Bursaspor, VAR’dan en çok etkilenen birinci takım. Bursaspor, VAR yüzünden tam 5 puan, Sivas ile Galatasaray 2’şer puan, Erzurumspor, Rize ve Göztepe ise 1’er puan kaybetmişler.

 


         PekiVAR’dan dolayı karlı çıkan takımlar yok mu? VAR sayesinde, Konya, Akhisar, Başakşehir, Malatya 1’er, Ankaragücü 2, Fenerbahçe ise 3 puan kazanmış.
        
Deniz Çoban’ın açıkladığı tabloya göre, eğer VAR kullanılmasaydı bugün ligde 15’inci sırada yer alan Fenerbahçe, üç basamak aşağı düşerek ligin son sırasında, yani bizim altımızda olacaktı.


 

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.