Fevzi BUDAK

Fevzi BUDAK

Eğitim-öğretim yılına girerken...

03.09.2018 20:35:00

Çözüm bekleyen önemli sorunları özünde barındıran ve sorunlar yumağıyla örülu yeni bir eğitim-öğretim yılına giriyoruz. Milli Eğitim Bakanı sayın Ziya Selçuk, pedegojik ve teorik söylemlerle yüklü, ümitvar ve doyurucu konuşması ile öğretmenlerimize yeni yıl seslenişinde bulundu. Beklentimiz sayın Bakanın, öğretmenlere seslenişinde, eğitime ilişkin yerinde tespitlerinin sözün ötesinde, eyleme donüşmesidir; teoride değil, fiiliyata dökülmesidir.

 

Bütün yönleriyle çıkmazlarda debelenen Milli Eğitimin baştan sona ciddi, çağdaş ve yapısal bir değişim ve reforma ihtiyacı var. Deneme-sınama tahtasına dönüştürülen Milli Eğitimizin her alanında tel tel dökülüyoruz. LGS- PİSA ve Üniversite Sınavlarında yaşanan sonuçlar ortada... Öğretmenlerin sosyo-ekonomik durumları, 3600 ek gösterge verilmesi ve öğretmen yetiştirilme ve atama politikaları dâhil, müfredat programları ile eğitimde kalitenin ve niteliğin sağlanmasına iliişkin göz ardı edilemez sorunlara beklenilmeden neşter vurulması, geleceğimiz için kaçınılmazdır.

 

Yeni eğitim öğretim yılının başta meslektaşım olan kızım Almıla ve öğrenci torunum Göktuğ ile yeğenlerim olmak üzere, tüm öğretmen arkadaşlarım ile sevgili öğrencilerimiz için, sorunların en aza indirildiği huzurlu ve başarılı bir eğitim-öğretim yılı olmasını içtenlikle diliyorum.

Yorum Yaz
Uyarı: Hakaret içeren Cümleler veya imalar, inançlara, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.