Fikret DADAŞ

Fikret DADAŞ

Biraz sabıra ihtiyaç var

24.09.2020 20:02:00

Erzurumspor Süperlig de sezona bir çok takımın yaşadığı sıkıntılarla tekrar ayağını attı. Ancak, transferleri tamamlayamadı.

 

Yapılan transferlerde çok iyi diyebileceğimiz transferler de var, vasat olanlar da var.. Yararlanabileceğimiz ama sakat olan, futbolcular da var. Takım, her mevkisi ile bir araya gelemediği için, sahaya beklenen başarı yansıyamıyor. Dişlileri düşünelim, dişlilerden biri bir atlama yaptığı zaman, bu atlama dişlilerin hareketine yansıyor. Şu anda takımın durumu da böyle. Kale tamam ama ya defans ? sağ bek ve sol bek problemimiz var hem de büyük çapta. Sıvasspor maçının kaybedilmesinde en büyük etken sağ ve sol bekimizin olmaması idi.

 

Orta alanda da şu anda sıkıntı yaşıyoruz, bazı futbolcular hala 1. Lig havasından kurtulamamışlar ama; Süper Lig’de oynadıklarının bilincine varmalılar. Varmazlar ise, Erzurumspor’dan büyük değillerdir diye düşünüyorum. Amacım o gitsin bu kalsın değil, Erzurumspor için faydalı olmalarıdır! Hocamızın orta alandaki bu zayıflığı gördüğünü düşünüyorum. Elinin altında, genç dinamik futbolculara görev vererek onlarında kendilerine güvenlerinin gelmesini sağlayabilir, takıma genç futbolcu kazandırırız. Oynayamayan kulübeye çekilir.

 

Şu anda forvette Arvydas Novikovas Erzurumspor için önemli bir futbolcu olduğunu gösterdi. Maçta görüş yeteneği, soğukkanlılığı, reaksiyonları, şut ve voleleri, top kontrolü ve dripling… daha sayamadığım bir çok özelliği olan bir futbolcu. Sadece faullerine biraz dikkat etmesi gerekiyor! Hakemler onu mimlemesin!

 

Novikovas’ı besleyen güzel ortalarla, ondan güzel goller görürüz diye düşünüyorum. Şu anda zaten eldeki tek golcümüz pozisyonunda .. Ömer’e gelince, süperlige uyum sağlamamış ,keyifsiz, moralsiz ve umursamaz bir görüntüsü var. Bu haliyle devam ederse, takıma faydası olmaz. Ama gerçek Ömer olursa rakip defans onu tutamaz bile.. Ömer, Bu taraftar senden çok şey bekliyor, verilen şansları harcama. Büyük ümitlerle mavi beyazlı renklere bağlanan yeni transfer Armando Sadiku’nun takımdan ayrı koşulara başladı.

 

Geçen yılki kadrodan Sisokko ve Hamroun bu takımın değişmez 11 lerinden ! herkes bunun farkında. Ne yazık ki Jugurtha Hamroun 2 hafta sahalardan uzak kalacak. Ligin başındayız, çok sakatlıklar yaşanıyor tüm kulüplerde, pandemi nedeniyle lig takviminin bozulması, dengeleri alt üst etti. Bir çok futbolcu hazır değil.

 

Takıma eleştiri elbette ki olmalı, ama eleştirilerin de takıma bir faydası olması lazım. Takım galipken iyi, takım mağlupken kötü yorum yapmanın takıma hiçbir katkısı olmaz. Bu seyirci yorumudur. Fazla hissi olmayan yorumlarla takımın iyi olması için ‘ değer katabiliyor muyuz ’buna bakmak lazım. Erzurumspor’un biraz sabır a ihtiyacı var sadece..

 

Küfretmek lalochezia hastalığı!

 

Gelelim meydanı boş bulan kötü gün bekleyen, özellikle uzaktan davul sesi dinleyenlere !. Sürekli internette olduğum için bir çok sayfadaki yorumları okuma fırsatı buluyorum.. Gerçekten yazdıklarınızdan ‘ ben utandım ‘ ne kadar Erzurumspor düşmanı varmış.. Hiç utanmadan, sıkılmadan, kendi aileleri yokmuş gibi başkalarına döner bıçağı gibi hakaret ve küfür sallayanlara, ‘kendinize başka iş bulun beyler ‘ ne sizin paranız var bu takımda, ne 100 – 200 bin Euro bağışınız var ne de başka bir şey.. Böyle takım da tutulmaz taraftarlık ta olmaz, böyle takım sevilmez.. Sosyal medyadaki küfürler yüzünden kaç futbolcu masadan kalktı!, Gelmek istemiyorlar anlayın ! Küfrederek rahatladığını sananlara da “Erzurumspor, sizin terapi yeriniz değildir! “ diyorum. Küfrederek rahatlamanın psikolojide bir karşılığı vardır ve adı da lalochezia'dır.

 

Sayın yöneticiler , takımın eksikleri belli. Yolun başında bu tedbirleri almalısınız. Sağ bek – sol bek, forvet.. Bir de alabilirseniz bir dinamo orta sahaya.. İlk yarıyı gerçek taraftarlarla biraz güçlü götürelim.

Sabır, sevgi ve güven bu takımı uçurur..